bengt magnusson

28/8

Kategori: Vardag

Oh well...

Kategori: Vardag

Idag var Almas premiär på en buss! Jag tog barnen och åkte ner till stan ett par timmar, lät Peter sova i fred. Mötte upp lina och Ebba, köpte lite kläder till barnen och smink till mig (happyface!).
Allt gick som en dans tills vi var på väg hem, då tröttnade Alma så vi gick av bussen två hållplatser innan och tog matpaus på en lekplats, men det gick rätt smidigt ändå!

För snart en timme sedan (19:30) meddelade Melker att han var trött och ville gå och lägga sig. Han skulle bara städa sitt rum först. Och borsta tänderna. Jag ba' fatta ingenting hallå!? Och Alma sover som en stock, precis som igår kväll (pepparpeppar).
Så här sitter jag i soffan, med ett glas vatten. Och det är inte ens något bra på tv. Onödigt!

Och just det; Peter jobbar sin fjärde natt nu, vilket skulle varit sista. Men så ska han jobba två nätter till! Jävla jobbande... Fast det behövs om jag ska kunna fortsätta köpa dyrsmink (liten jävla burk för 380 spänn. Hu!).

Jag glömde berätta...

Kategori: Vardag

... om besöket i Måndags! Christine kom ju ner och visade upp sin fina dotter Ebba och sin kille Viktor!
Vi fikade och promenerade och klämde på varandras bebisar innan de begav sig tillbaka till Göteborg. Trots att det bara är åtta mil ses vi kanske en gång vartannat år. Och det är så konstigt, för varje gång vi ses och varje gång vi säger hej då så saknar jag henne så gräsligt mycket! Min allra finaste vän i de där tuffa perioderna i tonåren. Så många stunder jag blir alldeles tårögd av när jag tänker tillbaka. Varför träffas man inte mer?
Jag måste skärpa mig, snart blir det en tripp till Majorna i Göteborg.

(Svingamla bilder, fick aldrig tummen ur att ta några nya den här gången. Klant.)

Regn sköna regn!

Kategori: Vardag

Det är väl rätt allmänt känt att jag inte är ett jättefan av värme kan jag tänka. Så när jag vaknade tidigt imorse av att det smattrade på fönstret och det var SVALT i mitt sovrum, då blev jag glad! Fy fan vad skönt att kunna ha balkongdörren lite på glänt och krypa ner under en filt, istället för att sitta i underkläder med alla fönster vidöppna och lik förbannat svettas så fort man lyfter en arm.

I övrigt hjälpte Melker mig med middagen och vi ska nog börja behandla Almas skorv nu, det börjar bli väldigt mycket. Men vi provar med olja innan vi tar till några salvor och krämer!

Tisdag

Kategori: Melker

Klockan nio imorse hade Melker tid hos tandläkaren där de bara skulle ta en snabb koll.
Föregående gånger har det varit lite jobbigare eftersom han fick dra ut en tand förra sommaren efter att han körde in i en vägbom med en bobbycar. Först fick han dricka ett lugnande medel som han tyckte smakade jätteilla, sedan fick han tre stycken bedövningssprutor och sedan drog de ut tanden. Jag kunde inte ens se på, det värkte i hela min kropp att bara sitta brevid.

Så den här gången var vi lugna, inga tänder skulle dras ut.
Då hittar de så klart ett hål! Så nu har vi fått en ny tid nästa vecka då de ska laga. Så får vi se ifall han nånsin vågar gå dit igen...
(Och nu har jag skördat våra första chilisar!)

Mera bilder

Kategori: Vardag

Det finns väl ingen som orkar skriva vettiga blogginlägg i den här klibbiga, äckliga värmen? Ni får blandade bilder.

Mammaledighet

Kategori: Vardag

Just den här veckan har mammaledighet verkligen varit en hit! Fint väder, fantastiska barn och finfina planer för resterande dagar.
Imorgon eftermiddag kommer Rosanna hit med Nova och på Fredag kommer fina Tina hit med sin yngsta pojk, Ebbe. På Fredag kväll ska Moneybrother spela på Majas och jag har biljett, men det ska bli hiskeligt intressant att gå på en spelning ensam, det är nog första gången jag gör det i alla fall! Sedan är det helg och Peter är ledig. Perfekt.
Som pricken över i får jag finbesök på Måndag eller Tisdag också; Christine kommer hit och hälsar på med sin lilla Ebba! Jag är på riktigt gött humör idag :)

Melker vet hur man får tyst på Alma när hon gnäller; man kör vagnen riktigt fort fram och tillbaka!
Och våran fantastiska granne Linn var här och lånade ut sitt fina babygym och babysitter till oss innan idag! Alma tyckte det var väldigt spännande!

På väg!

Kategori: Vardag

Här hemma växer grejerna. Alma blir större och roligare för vare dag och chilisarna ha blivit riktigt stora och fina! Nu väntar vi på att de ska byta färg så vi kan plocka dem.

Fler bilder

Kategori: Vardag

Idag fyller Alma två månader. Det har hon firat med att maratonsova i vagnen sedan vi var på promenad i förmiddags (vi styrde kosan mot Coop där jag köpte en ny låda till mina nagellack, bland annat).
Jag har firat genom att städa. Igår kom jag hem till vissna blommor, smuliga bord och förutom tvätten jag hade med hem låg det dessutom en hög på badrumsgolvet. Kan karlar ingenting? Fast blommorna repade sig och smulorna sopade jag ner på golvet, så det var väl mest tvätten som var krävande ;)

Nej men hej!

Kategori: Vardag

Det var inte igår!
Här är bilder från sist. Vi har varit i Vänersborg igen, och kom precis hem! Min kusin Emma var där med sina små tjejer, Milla och Lo. Lo är bara femton dagar yngre än Alma och Milla fyller fyra i Oktober, så hon Melker hade jätteroligt ihop!

Lite bilder

Kategori: Vardag

Jag är ju uppenbarligen usel på att uppdatera. Men i förrgår var vi på utflykt (med Nicole, Christian, Jenny, Linus, Lina, Mattias och alla tillhörande barn) och igår gjorde vi ingenting. Jag fick hem mina nya örongrejer och så bytte jag hårfärg igen. Det får duga för nu!