bengt magnusson

Hej då

Kategori: Vardag

Regnet öser ner men om fyra timmar sitter jag på ett flygplan till Kroatien. Vi ses om en vecka!

Tisdag

Kategori: Vardag

Idag åkte Alma och jag hem till Lina, Mattias och Ebba för att bli underhållna. Alma hade dötrist hemma och att vara ute funkar nästan alltid. Tur då att man har kompisar med hus och trädgård! (Jag är inte alls avundsjuk. INTE ALLS!)

Det börjar närma sig lördag nu också. Vi åker ju på semester då, så idag ska jag försöka packa lite. Känns ju inte som att jag kommer använda bikini här hemma innan dess ändå.

Godingar

Kategori: Vardag

Jun. 21, 2013

Kategori: Vardag

Jun. 21, 2013

Kategori: Vardag

Igår åkte vi till Gulsippestigen på grillkväll! Mysigt.

Jun. 16, 2013

Kategori: Vardag

Ännu en helg som tar slut. Vi har bara tagit det lugnt, lite mer firande av Alma och idag var vi på kalas hos Aisha som fyller ett år idag.

Det är så roligt att se hur barnen beter sig ihop. Och att Alma agerar olika med olika barn. Med vissa är hon försiktigare och med andra lite mer framåt. Å andra sidan blir hon ju större och lite tuffare hela tiden. Hon sitter inte klistrad vid mig längre som hon gjort mycket innan.
Alma och Aisha är väldigt lika till sättet och "leker" väldigt bra med varandra, men där var många andra barn också och det var faktiskt oväntat ostökigt, inga ledsna barn på nästan hela tiden! Förutom när en liten, liten tvååring sa till mig att jag inte fick leka med spaden för då skulle hon minsann ropa på sin mamma, haha.

Ny vecka imorgon, Peter jobbar fyra dagar och sedan är han ledig i sex veckor. Vi åker till Kroatien i slutet av månaden och i juli har vi bokat in en helg i Stockholm tillsammans med Lina, Mattias och Ebba och sedan ska vi hinna vara i Vänersborg lite också. Jag längtar dit nu, som alltid på sommaren. Bada i Nordkroken och äta våfflor i Skräcklan. Och träffa släkten såklart.

Jun. 14, 2013

Kategori: Vardag

Då var Almas första födelsedag avklarad. Hon var på allmänt skithumör och gallskrek i stort sett hela förmiddagen, sedan kom Peters pappa med fru hit och då fick hon smaka på tårta! Gott, men bara en liten stund.

Idag får vi se ifall det kommer fler och ska fira, sedan lite kalas imorgon kväll och den sista som kommer dyker upp veckan efter midsommar! Som vanligt kan vi inte samla alla till ett kalas och får istället ha hundra olika tillfällen för folk att välja på.

Och nu drack jag precis en stor klump kaffe. Blä! Varför blir mjölken klumpig när man blandar den med nåt varmt? Den ska inte gå ut förrän om två dagar!

Men åh!

Kategori: Sukta och shoppa

Vilka underbara sängkläder! Nån gång kommer ju Alma ha en stor säng...

Vad är det för en dag?

Kategori: Vardag

Idag är det Almas födelsedag!
För ett år sedan, klockan 05:40, föddes hon.

Vattnet gick halv ett på natten och en halvtimme senare satt jag nyduschad på golvet och tänkte "NEJ! JAG HAR ÅNGRAT MIG, JAG VILL INTE ALLS FÅ VÄRKAR, GÅ IGENOM EN FÖRLOSSNING OCH HA EN TILL UNGE."
Med Melker startade det med värkar och nu hade jag önskat att det skulle sätta igång med vattenavgång så att jag verkligen visste att det var dags. När det hände fick jag nästan panik.

De på förlossningen sa att det kunde ta två dygn innan jag behövde komma in och att jag skulle försöka somna om, så jag gick och lade mig igen.
01:08 smsade jag min mamma att vattnet gått och att vi tänkte köra Melker till sin farfar på morgonen, men om de var iväg så fick hon ta honom istället.
01:10 fick jag första värken. Jag laddade ner en app som hjälpte mig att hålla koll och de var ganska regelbundna från början. Jag ringde mamma som en galning och två på natten fick hon sätta sig i bilen och köra hit.
Halv tre kom hon och Peter började packa bb-väskan (jag är alltid ute i god tid säger jag ju!) medans jag spydde i diskhon.

03:47 blev jag inskriven på förlossningen. På vägen mellan bilen och avdelningen fick jag stanna och jobba med värkarna tre gånger, ändå tyckte de att jag kunde ligga med den jävla kurvan i en timme.
Efter 40 minuter sa jag att de måste kolla hur mycket jag var öppen och att jag ville ha epiduralen, de kollade och kallade på narkosläkaren. Jag hade öppnat mig 6 centimeter på tre timmar och den förbannade narkosjouren var upptagen med en annan patient. Fick nöja mig med lustgas.

05:20 fick jag första krystvärken och tjugo minuter senare låg hon hos mig. Min Alma Siw Johnsson.

Alma de Palma

Kategori: Vardag

Gissa vem som ska fira sin första födelsedag i veckan!

Jun. 06, 2013

Kategori: Vardag

Alma och jag har balkongmys idag! Hon går runt här hemma nu, tror att hon är expert och försöker skynda iväg efter Melker och det slutar alltid med att hon sitter på rumpan efter nån meter! Göllunge.

Jun. 06, 2013

Kategori: Vardag

Jag och Melker delade en pizza till lunch och planerade våran sommar. Peter jobbar och Alma sov.
Gott med lite kvalitetshäng med min stora kille!

Buzzador

Kategori: Vardag

Jag ska få "buzza" frukt från Nestlé och kommer att få 12 påsar och 6 burkar hemskickade att dela ut till Almas jämnåriga vänner och bekanta. Vill ni ha en bit av kakan är det bara att hojta till!

Jun. 05, 2013

Kategori: Vardag

När klockan är fem i halv nio på morgonen, jag ligger nyvaken i min säng och Alma sover(!) i sin säng(!), då känns livet rätt gött faktiskt. Hon har sovit hela natten och det har jag med. Nu är jag kaffesugen!

Jun. 04, 2013

Kategori: Sukta och shoppa

Alma har varit i stan och uppdaterat semestergarderoben en smula! Mamman tvingade en nyvaken liten tjej att prova nya kläder. Gav upp efter två plagg.

Nyheter

Kategori: Vardag

Först körde sig Alma att klättra ner från soffan utan hjälp. Sedan lärde hon sig att klättra upp själv. Sedan var det ingen mer ro på Brearedsvägen 77.

Fläder

Kategori: Vardag

Alltså, flädercider och nudlar. Vilken dunderlunch!
(Alma fick givetvis vatten till sina nudlar.)

Det är så skönt att Melker bara dricker vatten, annars hade jag varit tvungen att sluta med allt gött.

Jun. 03, 2013

Kategori: Vardag

Hej, det var längesedan!
Det har varit så fantastiskt väder att jag inte har haft tid med sånt här. Jag har knappt haft tid att ta kort på vad vi gjort i det fina vädret ju!

Det har varit blandade aktiviteter sen sist, vi har varit på Getterön och gottat oss i Nics stuga, vi har grillat hos Lina och Backen, jag har varit på födelsedagsfirande för Rosanna och sen har vi säkert hunnit med lite till.

Idag är jag trött. Alma väckte mig alldeles för tidigt, men nu börjar hon se trött ut igen så vi kanske får ta oss en lite förmiddagslur.