bengt magnusson

Don't stop me now

Kategori: Vardag

Tisdagsförmiddag på Breared, Melker är hemma från dagis på grund av en jättevurpa ner från sängen igår. Med blåmärke på höften och bula i huvudet var han lite rädd att någon skulle stöta till honom, så han valde att vara hemma. Vi ska strax ut på promenad för att söva Alma.

Helgen spenderade vi ju i Vänersborg, vilket innebar Almas första tågresa. Sedan var det Oktobermaknad på Lördagen, där vi höll på att frysa till is och Peter köpte halva Vild-Hasses sortiment, Alma fick en pyjamas och Melker en mössa och spindelmannengrejer. Jag köpte ingenting alls, förutom munkar som jag åt upp inom en timme.
Tjockishelg med pajer, godis, cola, julmust och chips var väl inte ultimat när man borde gå NER i vikt kanske...

Nu ska jag byta kläder, Alma kräktes precis på min skjorta.

FinFredag

Kategori: Vardag

Idag tar jag med min familj och åker tåg till Vänersborg. Att ta med Alma kommer bli intressant, hon är riktigt högljudd när hon känner för det. Inte ledsen och skrikig, men hon tjuter illhögt! Hon testar väl vad hon kan, antar jag, men man kan få rätt ont i öronen efter en stund, haha. Hon får väl äta hela vägen eller något annat distraherande.

Imorgon är det marknad i alla fall, det har jag sett fram emot länge. Förra året när vi gick runt där var jag gravid, men bara Peter och jag visste om det.
Alltså är det nu över ett år sedan jag slutade röka också. Det borde firas!

Tisdagslunch

Kategori: Vardag

Imorse var Melker hängig så det blev inget dagis idag. Till lunch gjorde jag pizzabullar vilket visade sig vara en riktig höjdare! Alma är så avundsjuk att hon till sist lutade sig framåt och slickade på bordet. Hon blir nog inte svår med maten när det är dags!

Mora Träsk

Kategori: Vardag

Mora Träsk kommer till stan och Melker vill självklart gå. Och nu är jag klar med pusslet som Melker och jag köpte för snart två veckor sedan. Tusen bitar, på plats! Nu vill jag ha ett nytt pussel. Och en ny bil.

Jävla skitbil

Kategori: Vardag

Vi ska egentligen åka till Vänersborg på Fredag, men eftersom våran skitbil är på gränsen till ett sammanbrott så kanske vi inte kommer iväg. Skitskitskit.

Det eviga dreglandet

Kategori: Vardag

Nu måste det komma tänder snart, hon har dreglat som en tok i två månader. Det nya för idag var att ha tungan ute. Hela tiden.

Syskon

Kategori: Vardag

Det ger en nästan obeskrivlig känsla av lycka att se hur Alma och Melker avgudar varandra. Det fullkomligt lyser i ögonen på Alma när Melker busar, sjunger, skojar och pratar med henne. Igår hade han dockteater för henne vid köksbordet.
Och Melker försvarar sin lillasyster i allt. Skyller man en rap på Alma blir han nästan arg.
Jag ska försöka komma ihåg detta när Melker är sjutton år och inte vill ha sin tolvåriga syster i släptåg.

Fina höstdagar är guld värda

Kategori: Vardag

Idag har varit en härlig dag. Solen sken och det var liksom bara bra alltihop.

Dunderklumpen

Kategori: Vardag

Jag är så klumpig. Jämt. Idag skalade jag min ena knoge med potatisskalaren. Blir så trött.

Melker och jag har skaffat oss ett tusenbitarspussel! Vi började idag och jag längtar tills vi ska fortsätta imorgon. Riktigt nördigt och härligt!

Tisdagsväder

Kategori: Vardag

Nu sitter jag på Espresso House och dricker en kaffe, med Alma som mitt osociala sällskap. Peter varnade mig för vädret imorses, men Melker propsade på att gå till dagis ändå. Bara att hoppa i regnkläderna och börja gå, vi kom nog runt hörnet på huset innan vi var dränkta i alla fall. Men nu är vi i stan! Ska lämna mitt foglossningsbälte till en stackare som behöver det bättre än jag just nu...

Hahaha!

Kategori: Vardag

Fantastiskt! Hon märkte det inte ens själv!

Måndagsmorgon

Kategori: Vardag

God morgon! Av någon anledning har jag sjukt svårt att träffa mellanslagstangenten på nya telefonen. Väldigt irriterande. Men, ny vecka idag! Den börjar förhoppningsvis med att Alma sover som hon ska, det gjorde hon definitivt inte igår. Hon sov femton minuter i taget, ungefär sju gånger. Jag hann inte med mycket under de korta stunderna!

Snart dags att gå till dagis!

Serious multitasking

Kategori: Vardag

Sitter i köket och ammar Alma samtidigt som jag kokar potatis och gör brunsås. Typ omöjligt eftersom Alma är alldeles för fascinerad av köksgardinerna. Snuttsnutt. JÄTTESTORA ÖGON OCH JAG MÅSTE TITTA NÄRMARE! Snuttsnutt igen.
Tur att hon inte upptäckt min fina vaxduk än.

Shopshopshopping

Kategori: Vardag

Jag är galet sugen på att shoppa, men kläder får vänta ett tag till. Väskor blir ju inte för stora eller små men jag går ju ingenstans utan skötväskan nu, så det känns rätt onödigt ändå. Så så kul var det!

En uggleväska kanske?

Almas bilmin

Kategori: Vardag

Min fantastiskt söta, snälla dotter kan om hon vill. Hon är oftast gladast i stan, goast i världen.
Men i bilen är det ingen tvekan om vad som gäller. Hotet hänger som en smocka i luften: du kliver INTE ur bilen utan mig, mamma. För då jävlar!

Drakbebisen

Kategori: Vardag

Alma har åkt på en riktig brakförkylning helt plötsligt. Hon är inte så dålig egentligen, men herreminje vad hon är snuvig! Inatt har det låtit som att jag har delat säng med en snarkande drake, och hon har bufflat och korvat runt konstant. Ändå vaknade hon på ett strålande humör vid halv åtta!

Kanelbullens dag idag! Äter hellre en vaniljbulle rakt ur frysen.

2 Oktober

Kategori:


I helgen var min syster här. Hon heter Moster Sofia. Det var inte bara kul för mig att få träffa henne, Melker kunde bara inte vara lyckligare än när han får träffa henne. Hon spelar spel, läser sagor och kramas hela dagarna, så när hon väl åkt hem i Söndags så saknade han henne jättemycket. När vi en dag har råd att köpa hus tycker Melker att moster ska få ett eget rum, jag håller nästan med honom i den frågan! Finns la ingen anledning att bo kvar i lilla Vänersborg hela livet?
(Varför tog jag inga bilder när hon var här? Hittar bara en bild från i vintras.)