bengt magnusson

Bara barn

Kategori:

Nu bjuder jag på bilder igen.
Sen sist har Alma lärt sig att vända på sig från mage till rygg. Hon blev väldigt förvånad. Rygg till mage kunde hon redan, så nu kan hon åt båda hållen. Hon är väldigt pratig och älskar att sitta och ropa och tjata på teven. Hon småskrattar lite, vilket är det underbaraste ljudet i världen, men nåt riktigt skratt-skratt har inte vågat sig ut än!
Melker går på brottningsträning på Lördagar och har lärt sig massor av bra konster, som att görs bakåtkullerbyttor och hjula.

Själv har jag lagat ett hål i en tand, utan bedövning. Hej!

Dålig bloggare

Kategori:

Jag är riktigt usel på att blogga nu.
Livet flyter på som det ska, Peter jobbar, Melker är på dagis tre dagar i veckan och Alma och jag går mest runt tycker jag. Igår gick vi runt på stan med Liqa och lilla Aisha, något jag absolut inte borde göra. En tröja, ett par byxor, två par strumpbyxor och en mössa köpte jag, till Alma såklart. Det är omöjligt att inte köpa allt sött som finns ju! Så stan försöker jag hålla mig ifrån nu.
Men vi hade trevligt i alla fall!
Idag är stora tandläkardagen för oss. Jag var där klockan tio och Melker ska vara där om en halvtimme. Så jag får nog borsta hans tänder nu!

Feber

Kategori: Vardag

Här hade jag skrivit ganska mycket och nu är det borta. Jag orkar ICKE repetera. Ni får bilder istället. Puss

Ps: känner mig rätt snygg idag.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3302511/images/2012/pic_5047841fddf2b30b4a000479.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3302511/images/2012/pic_50478421ddf2b30b46000476.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3302511/images/2012/pic_50478424ddf2b30b43000480.jpg" class="image">

Meekatt

Kategori: Vardag

www.meekatt.com

Det här är den enda "mammabloggen" jag läser. Helt enkelt för att det inte finns någon bättre.

Höstväder!

Kategori: Vardag

God morgon världen! Jag sitter i Engelska parken och huttrar i väntan på att affärerna ska öppna. Köpte en kaffe att värma mig med men istället skållade jag min tunga. Bra start på dagen, eller inte!

Men idag har rutiner och vardag installerats i våra liv, precis som för många andra. Melker lämnade vi på dagis innan och morgonen gick över all förväntan. Alma skötte sig perfekt och det enda krånglet var att bussen ändrat sin rutt nu när en väg är tillfälligt avstängd, vi fick hoppa av och gå istället. Men ingen skada skedd, det får bli promenader på morgonen med helt enkelt.

Och min favoritblomma. Luktar underbart!

Skorv och luftballong

Kategori: Vardag

Häromdagen satt jag i soffan när jag hörde ett konstigt ljud. Det lät som en gaslåga någonstans på balkongen. Lat som jag är orkade jag inte bry mig mer, förrän Peter kollade ut och såg en luftballong precis utanför huset. Surprise! Inte alls vad man väntar sig ska flyga förbi.

Alma har jättemycket skorv nu. Först var det lite, sedan blev det massor helt plötsligt. Vi smörjde med Borago i två dagar, men det luktade fruktansvärt, var superkladdigt och man skulle smörja tre gånger om dagen i åtta till tio dagar. Monsterprojekt kände jag. Så vi tvättade bort det och nu smörjer vi henne i rumpan med salvan istället. Internet har sagt mig att det ska funka, eftersom smörjandet handlar om att tillsätta något som heter gammalinolensyra då skorvet tros bildas för att kroppen har en brist på just det. Då spelar det ju ingen roll vart man smörjer, eftersom ämnet absorberas in i huden och kroppen, eller hur?
Min barnmorska på BVC tyckte detta var högst otroligt och babblade bort det illa kvickt. Så nu hoppas jag EXTRA mycket att det fungerar! Men det får tiden utvisa. Än så länge är det under kontroll i alla fall, men jag ger det en vecka, ser jag ingen förbättring då så får jag väl se mig besegrad.
And I will blame ze internet!

Och! Arnes skor på Lugnet! Vi var på jakt efter nya skor till Melker eftersom de han hade höll på att bli för små. Vilken service! Och bra pris! Ett par skor till Melker och ett par till Peter; 408:-. Som hittat.

Lördagsfika

Kategori: Vardag

Idag ska jag försöka baka en ananaspaj igen! Så rackarns göttigt.