bengt magnusson

Apr. 30, 2013

Kategori: Vardag

En hel natt! Jag har äntligen, för första gången på mer än ett år, fått sova EN HEL NATT! Alma somnade mellan åtta och nio igår kväll och vaknade 05:29! Då fick hon äta och somna om tills jag väckte henne vid åtta. Sen att hon sovstrejkat hela eftermiddagen och kräkts upp halva dagens matintag är en annan historia. Nu sover hon alldeles för tidigt och den här kvällen är dömd att misslyckas, men jag orkar inte väcka henne nu. Peter jobbar ju 07-19 den här veckan och jag måste laga mat nån gång också!

Typiskt mig

Kategori: Smink och hår

Och nästan exakt en timme senare finna där en lugg. Än så länge nöjd trots att den inte är ett dugg jämn. Det löser sig!

Bang Bang

Kategori: Smink och hår

Jag vill klippa lugg igen!
Jag vågar inte göra det själv, för det blir aldrig bra, men jag är alldeles för snål för att gå till frisören bara för att klippa lugg. Vilka problem man kan ha.
Kommer sluta med en sanslöst ojämn lugg tillverkad i badrummet som måste fixas till hos frisören och så blir den för kort för att jag klippt snett.
Så nu vet ni det.

Apr. 29, 2013

Kategori: Vardag

Inatt har den här stolliga ungen bara vaknat en gång! Jag lyfte över henne till oss, hon somnade om direkt och sedan väckte jag henne och Melker klockan 07:15. Så bra har jag inte sovit på ett år, halleluja sister! Det här med att inte amma är ju helt fantastiskt

Ett viktigt uppdrag

Kategori: Vardag

Vi har fått ett viktigt uppdrag den här helgen! Våra vänner Lina, Mattias och Ebba åker idag på göttesemester i Spanien för att vara där i 17 dagar och vi ska passa lilla Selma i fyra av dom, innan Linas bror tar över.
Hittills har allting gått jättebra, så du kan slappna av Lina!
Melker vill nog gärna ha en egen hund men jag nöjer mig nog med att ta hand om andras lite då och då, hehe.

Melker har fått tre par nya skor av sin snälla mormor! Sandaler med blå, blinkande lampor är väl varje pojks dröm, så de har han på sig inomhus tills de blir tillräckligt varmt ute och så byter han till gummistövlar när han ska ut!

Skruttunge

Kategori: Vardag

När Alma blir arg blir hon skitarg. Hon har de senaste dagarna MORRAT åt den som försöker sabotera hennes hyss (pilla i uttag, rycka ut sladdar, välta lampor, välta blomkrukor, peta på teven, trycka på alla knappar hon hittar, ta Melkers grejer, osv...), hon skriker, stelnar till i kroppen och spänner ögonen i en. Så. Jävla. Arg! blir hon. Och så nyps hon. När hon nyper tar hon i så mycket att hon skakar och så biter hon ihop tänderna.
Humör, någon?

Apr. 23, 2013

Kategori: Vardag

Idag har vi haft besök av bröderna Tholander. Thimoty och Melker stängde in sig på Melkers rum och Joshua och Alma lekte riktigt fint i vardagsrummet. Joshua är ett halvår äldre än Palmis men hon hängde efter honom och han gav henne leksaker :) Och sedan stoppade de in bilar i hålet på våran del till surroundsystemet som står på golvet. Jag fastnade nästan med armen när jag skulle plocka ut dom...

Måndag igen

Kategori: Vardag

Jaha, nu var det en ny vecka igen. Blogg.se-appen fungerar som vanligt inte så då blir det snålt med uppdateringar.

Hänt sedan sist: Jag har varit på drinkkväll utan att dricka drinkar, men helskotta vad trevligt det var att komma hemifrån en liten stund, utan att stressa hem med bröna i högsta hugg! Jag drack vin med gott samvete, kom hem runt tolv till två sovande barn (och en vaken Peter) och sov sedan gott. Det känns som att vi börjar få rutin på hur det ska vara med mat och sömn nu. Hon har varit så duktig den här veckan att mitt hjärta går sönder lite av stolthet.
Mammas stora tjej!

Melker var helt till sig över att åka till dagis idag, de skulle nämligen på utflykt till brandstationen på morgonen!
Så jag har redan lämnat honom och kommit hem igen. Nu ska jag se Pitch Perfect för andra gången på 12 timmar. Vi hörs!
 
 



 
Vattenmelon på balkongen i det superfina vädret var verkligen en hit, Melker åt upp allt det goda och Alma gnagde på kanterna!

Apr. 18, 2013

Kategori: Melker

Tänk vad snabbt den här killen har blivit stor. Jag kan fortfarande inte riktigt greppa att han är sex år, ska börja i skolan, går ut och åker skateboard själv eller att han kan stanna hemma när jag går korta promenader för att söva Alma. Hej hönsmamman!

God kväll

Kategori: Vardag

Om ni undrar vad jag sysslar med så kan jag berätta att här hemma har vi slutat med amningen nu!

På BVC sa de ju att jag måste amma mindre och få Alma att äta mer mat. Som om jag inte försökt det innan.
Så jag deppade i måndags och sedan tog jag mig i kragen på tisdagen, alltså igår. Efter frukosten ammade vi för sista gången och sedan dess har allt gått över förväntan! Visst har det varit livat till och från men nu tar hon till och med ersättning i flaska och kan somna utan något i munnen.
Hundra stora framsteg på bara ett dygn, känns det som.

Det hade kanske gått att fortsätta amma ibland men jag tror bara att det hade blivit oerhört förvirrande för henne. Hur ska hon kunna veta när man får och inte får, och varför? Därför känns det bättre att sluta helt. Men satan i gatan vad ont jag har! Håll tummar och tår för att jag inte får ordentlig mjölkstockning nu!

Apr. 15, 2013

Kategori: Vardag

Klockan är 11:03 och jag har inte druckit kaffe än. Och dessutom blev min dag förstörd på BVC nyss när jag fick se att Alma inte växt som hon borde.

SKRÄPMÅNDAG! Ta slut nu!

Oh lord

Kategori: Vardag

Idag vaknade jag av att Alma lade sig på mitt huvud och kliade mig på hjärnan. Genom näsan.
När jag öppnade ögonen såg jag världens största flin med fem söta små tänder. Tack Alma, det var ändå dags att gå upp!

Ice ice baby

Kategori: Vardag

Alma är som en tiggande hund. Tur att Melker matar henne.

Apr. 10, 2013

Kategori: Vardag

Igår hälsade vi på Ebba och Lina. Det är ju nästan omöjligt att ta bilder på två små barn som korvar runt som dom känner för det!
Men igår var det riktigt roligt att iaktta dom när de nöp, bet och drog i varandra för ingen av dom blev ledsen. De snodde varandras leksaker och petade varandra i ansiktet och båda tyckte det var roligt! Gullungar!

Apr. 08, 2013

Kategori: Vardag

Idag blev jag bortskämd på väg hem från dagis. Melker ville köra vagnen så jag fick gå med händerna i fickorna!
Ända tills Melker hittade pinnar att släpa hem, då fick jag snällt köra hem Alma.
Och bära den största pinnen...

Apr. 07, 2013

Kategori: Maaaat!

Mumsigt med majskrok!

Apr. 06, 2013

Kategori: Maaaat!

När födelsedagsbarnet inte tycker om tårta gör man det enkelt för sig och bakar kärleksmums!

Förberedelser

Kategori: Vardag

Imorgon ska Melker ha ett väldigt försenat födelsedagskalas för sina dagiskompisar och jag borde verkligen baka, städa och göra i ordning allt som ska fixas.
Men det gör jag inte!

<3

Kategori: Vardag

Det är väl redan allmänt känt vem som är Almas favorit här hemma, men det är verkligen mysigt att se hur dom vill vara nära varandra hela tiden!
Där Melker är hittar man Alma.

Apr. 04, 2013

Kategori: Vardag

Vi passar på att rota i Melkers rum när han är på dagis. Alma vet inte ens vad hon ska börja med, så mycket roliga saker!

Apr. 03, 2013

Kategori: Vardag

Alma har missuppfattat det där med att dansa på borden.
Hon dansar under bordet istället.

Att amma

Kategori: Vardag

När Melker var bebis tjorvade amningen när han var ungefär 6 veckor och jag slutade amma istället för att härda ut.
När Alma föddes var jag lite bättre påläst och visste att det skulle komma perioder av maratonamning för att komma igenom jobbiga dagar. När hon var runt fyra månader kändes det givet att helamma i minst ett halvår och delamma i minst ett halvår till. Det var det jag ville.
Då tänkte jag mig att delamningen skulle vara på MINA villkor, att Alma skulle älska mat, puréer och annat, och kanske till och med få ersättning lite då och då. Bara amma för att det var mysigt, eller när det bara var det smidigaste.

Och nu sitter jag här med ett barn som snart är tio månader och äter en halv portion mat om dagen, typ två majskrokar och, med lite tur, lite gröt eller frukt.
Och ammar. Och ammar. Och... Ja.
Det är inte riktigt samma sak att amma en större bebis med egen vilja.
Hon sparkas, nyps, bits och bara i allmänhet mosar mig. För att hon tycker det är mysigt!
Hon tycker dessutom om att dra i mina örhängen, stoppa upp sina små fingrar så långt det går i min näsa och pilla på mina ögonfransar.

Jag. Blir. Galen.

Apr. 02, 2013

Kategori: Melker

Melker är sjukt nöjd idag.
"Nu kan jag äta hur många glassar jag vill mamma!"
Ja det får du Melker. Det är nämligen bara is. Men det bryr han sig inte om, han gillar ju is. Och vatten.