bengt magnusson

Borta bra, hemma bäst

Kategori: Vardag

Men vi var ju typ hemma, i alla fall jag!

 

Helgen var perfekt. Strålande väder i två dagar av tre och ingen har väl dött av lite regn? Melker har badat i pool, åkt moped, lekt och lekt och lekt och spelat boll, han har hälsat på får, hönor, kalvar, hundar och katter. Vi har träffat pappa, farmor och fastrar och jag fick äntligen ta med Melker upp till vattenfallet. Väldigt lyckat besök! Så visst är det skönt att ha kommit hem, men jag hade gärna stannat lite till.



Och just det! Det var "bara hormonplitor" Alma hade, så nu är det slut på den tråkiga mjölkfria kosten!

Hönapöna

Kategori: Vardag

Igår träffade jag en rymling när jag hade varit på Coop. Det bor ett gäng hönor på andra sidan tunneln här nere, den här hörde väl antagligen dit. Udda syn ändå! Annars är Alma söt och bacon är gott.

Suck!

Kategori: Maaaat!

Okej! Besöket hos läkaren gick bra, det var ingen vaccination eller något sånt som jag oroade mig för. Om utslagen föreslog läkaren att jag skulle utesluta alla mjölkprodukter i en vecka för att se ifall det kunde vara det hon reagerade på. Förstår ni vilket projekt det är att inte äta mjölkprodukter?! Jag frågade ifall hon menade laktosfritt, but no-no! Mjölkfritt skulle det vara; lusläsa alla innehållsförteckningar på allt jag ska äta! Det blir kaffe utan mjölk, macka utan ost, ingen glass eller choklad, ingen god sås till maten... Jag kan lika gärna sluta äta helt! Nu är jag hungrig, vad sägs om knäckebröd med riven morot? Yay.

Wiiie!

Kategori: Vardag

Idag tog jag och Alma en rask promenad. Jag vågar inte säga powerwalk, eftersom jag egentligen ska vänta med sånt ett tag till, men en rask promenad måste man väl få ta?! Alma sov som en stock, jag svettades som en gris men det var fantastiskt skönt och jag såg söta hästar <3 Peter tog Melker på en överraskningstur nyss; först lekplatsen vid polishuset och efter det ska de se Ice Age 4 på bio! Så jag slappar järnet nu och hoppas damen sover ett tag till!

Sugen

Kategori: Maaaat!

Jag vill äta jordgubbar med grädde! Och ananaspaj. Visste ni förresten att det finns jordgubbar som smakar som ananas? De är tydligen vita, men jag undrar ifall de verkligen är goda...

Tuesday bloody Tuesday

Kategori: Vardag

Igår sov Alma nästan hela dagen. Hon sov när vi var och skrev på pappren, hon sov när vi gick på stan, hon sov ännu mer hemma och helt plötsligt var det natt och Alma fortsatte sitt sovmaraton. Det låter inte så dumt, eller hur? Men idag! Idag har Alma andra planer! Inte sova. Äta, tokbajsa och skrika! Så nu dricker jag en islatte med dubbel espresso, redo att vanka runt i lägenheten med en missnöjd donna på mig. Förresten blir hon bara prickigare och prickigare varje dag :( Innan var det bara ansiktet och huvudet hon hade prickar, nu är det på armarna och ryggen också. Stackars liten, vi får se vad läkaren säger på Torsdag...

Volyyyyym eller?!

Kategori: Vardag

Ja det var väl satan vilken volym det är på den lilla damen här hemma! Hon kan skrika så att det hörs kan jag säga. Ikväll har hon tagit i ända från tårna. Först fick vi henne nöjd genom att stoppa in en napp i truten på henne men när det inte längre dög och jag uppenbarligen inte kunde mätta henne så kom flaskan fram igen. Den här gången gick det lite bättre, men hon är fortfarande väldigt skeptisk mot den där flaskan. Nu ligger hon och flaxar i sin säng, inte nöjd men inte gnällig heller!

 

Dagen bjöd inte på mycket alls. Vi fick hem älsklingskillen och vi promenerade till Coop, men i övrigt var det mest soffan som gällde.

Imorgon blir det andra bullar; vi ska till socialstyrelsen och skriva papper om faderskap minsann! Oerhört spännande.

Matfest, skrikfest och semesterfest

Kategori: Vardag

Vilken härlig helg! Och den är ju egentligen inte ens slut. Fredagen var visserligen en ordentlig skrikfest för Alma, men vi överlevde och på kvällen sov hon riktigt gott och vi passade på att se en film, Svart katt Vit katt.

Igår fick vi finbesök bestående av Lina, Ebba, Emmeli och hennes Mattias! Lite kaffe och uppdatering, uppvisning av bebisar och bara himla trevligt! När Emmeli och Mattias åkte så släpade vi andra oss ut. Köpte med oss lunch och rullade ner våra bebisar till Apelviken där vi åt i gräset innan vi fortsatte promenaden. Solen sken och allt kändes bara gött! På eftermiddagen åkte vi iväg till Lina och Mattias och blev bjudna på finfin mat; oxfilé och HustleBackens hasselbackspotatis. Lite snabb skrikfest hade vi faktiskt från Almas sida, men annars en riktig guldkväll.
Melker har ju spenderat helgen hos sin farfar och kommer hem om ett par timmar. Men han hade varit på grillkväll igår, varit uppe till halv tolv inatt och tagit sovmorgon idag, inte dumt alls låter det! Idag får vi se vad som bjuds i väderväg, det ser ut att blåsa en hel nu.

Sen blogg

Kategori: Vardag

En mycket bra dag och kväll. Kortfattat så åkte Melker till sin farfar och Laila och vi passade på att stanna hos Lina och Mattias till sent. Alma och Ebba polade och skötte sig perfekt, Mattias och Peter tog hand om grillen i det svenska sommarvädret och jag och Lina fick till våran första lattemamma-barnvagnar-i-bredd-promenad. Mycket lyckat!

Monkey business

Kategori: Vardag

Funkade på Melker, verkar funka på Alma med! Skön stil på foten har hon :)

Do you remember?

Kategori: Vardag

Jag vet inte ifall ni kommer ihåg min lilla plantering som fick vara med på en bild i början av Juni, när jag hade planterat om dem från den lilla uppdrivningslådan till små krukor? De har växt ganska mycket sedan dess. Det ska förhoppningsvis bli chilifrukter på dem snart!

Vaaarmt!

Kategori: Vardag

Varför ska det jämt vara så förbaskat varmt hemma hos oss? Jag smälter bort här inne, och ändå är jag så enveten att jag ligger med täcke på. Eller snarare påslakan, men ändå! Jag har något emot att sova utan, allra helt ska täcket dras upp till hakan och täcks varenda millimeter, förutom huvudet, annars blir jag knäpp. Sticker fötterna ut får jag typ panik. Och så bor vi såklart i den varmaste lägenheten i stan! Gnällig dag blev en bra kväll ändå, Peter och jag fick sett en film som friskt var helt okej; Get the gringo med Mel Gibson. Och jag åt choklad! Inte alls lika gott som det brukade vara, men är man sugen så är man! Nu ska jag försöka sova lite innan Alma ska ha mat och ny blöja. Hörs imorgon!

Kort konstaterande

Kategori: Vardag

Vissa dagar är bra, vissa inte. Gissa vad Alma tyckte om denna måndag! Sova var inte prio ett.

Tröttare än trött

Kategori: Vardag

Inatt var ju spännande. Vi var uppe till klockan två och försökte få den lilla damen att somna. Jag vart så frustrerad att jag till slut gjorde en flaska med ersättning till henne i förhoppning om att hon skulle bli mätt, nöjd och somna. Det hjälpte inte, hon smaskade lite grann men det var inte vad hon ville. Strax innan 02 däckade hon i min famn framför teven, slutkörd av att skrika och vara arg. Sedan fick hon sova hos mig hela natten, hellre det än att få börja om processen ifall hon hade vaknat när jag lagt henne i hennes säng! Så ny dag, nya tag. Jag har steriliserat nappar nu att pröva vid kris. Men jag håller tummarna för att det inte ska behövas. Nog med tråk och krångel! Nu ska Peter jobba nästa vecka och sedan har han semester i hela fyra veckor! Sista helgen i Juli är planen att vi ska åka upp till Vänersborg och hälsa på. Jag längtar!

Mobilblogg!

Kategori: Vardag

Appen funkar igen, jag kan göra inlägg från telefonen! Nu kommer ni få likadana bilder på en sovande bebis vareviga dag! Hade jag velat skrämma bort er så hade jag kunnat beskriva känslan i mitt högra bröst, men så kul ska vi inte ha. Däremot kan jag meddela att mjölkstockning is no funny business. Om det nu är det *pepparpeppar* och inte någon av de andra läskiga varianterna! Så nu vet ni det, fundera på saken så hörs vi imorgon. Själv ska jag lyssna på när Alma fiser hela natten. Hej!

Oj oj oj

Kategori: Vardag

Alma är tre veckor och nu börjar det tjorva med amningen.
Så nu har vi en otroligt arg tjej här hemma. Jag hoppas, HOPPAS att det löser sig snart, annars får vi gå över till ersättning, och det vill jag inte än!

Nu ska jag försöka få i mig mitt kaffe innan hon vaknar. Peter och Melker åkte precis ner till simstadion för att bada, sedan får vi besök, så jag har tusen saker jag borde göra. Städa, tvätta, sova.....

Jag vet

Kategori: Vardag

Ja, jag vet att jag är riktigt usel på att uppdatera nu för tiden.
Så här får ni ett bildmaraton!
Bara bilder där hon sover eller gäspar, förutom den när hon myser med Melker, men det får duga!