bengt magnusson

Fredagsunderhållning

Kategori: Vardag

Va?

Kategori: Vardag

Har jag nåt i ansiktet? Nej det har jag inte märkt.

Oh, crap

Kategori: Vardag

Inatt klockan tre ropade Melker från sitt rum. Han ville ha vatten. Zombiemamman hämtade vatten och kramade godnatt igen och insåg att det var en ovanligt varm kram. Feber.
Så det fick bli glass med mosad tablett i och Peter fick sova resten av natten i en nittio centimeter bred säng med en sjukling.

Vi har haft jätteproblem med medicin till Melker det senaste. När han var mindre fick han suppar, och även fast han inte gillade det så gick det alltid till slut. Nu är han så stor att det blir en brottningsmatch för att kunna ge honom dom, så det känns inte som ett alternativ längre. Han får nästan panik.
Panik får han också om man nämner flytande Alvedon. Han har försökt två gånger, men han kväljer och spottar ut alltihop direkt. Han tycker det smakar illa.
När han inatt frågade efter glass med medicin och åt upp alltihop blev jag jätteglad. Tills jag nu insåg att jag råkat ge honom dubbel dos! 400mg istället för 200mg, vilket innebär att han redan fått 2 av 3 doser för detta dygnet och därmed bara får ta 200mg till. Och nu har han feber igen... Balkongdörren öppen, glass, vatten och pannkakor kör vi på nu. Hoppas det hjälper. Så sparar vi den sista dosen till inatt eller ikväll.

Vakttornet

Kategori: Vardag

Idag har jag fått brev av ett Jehovas vittne vid namn Birgitta. Eh, va?! Jo precis. Lite broschyrer och information!
Hur orkar en människa sitta och adressera, lägga pengar på frimärken och jobb med information för att informera en totalt ointresserad människa om sin tro? Jag läste inte ens skiten, rakt ner i soporna åkte det.

Sedan hade vi dansfest till Gangnam style.

Helfigur

Kategori: Vardag

Idag kom jag i ett par byxor från innan jag blev gravid. Måhända de mest stretchiga som var en pyttesmula för stora innan, men ändå, jag har nu tre par byxor att välja mellan! High five!

När jag skulle dokumentera detta insåg jag att vi inte har någon helfigursspegel här hemma. Jag fick ställa mig på toalettstolen.

Strax dagis, sedan stan!

Så jäkla kul!

Kategori: Vardag

När jag gjorde dessa skrattade jag så mycket att jag fick ont i magen. Så jäkla roligt!

Uppdatera? Vad är det?

Kategori: Vardag

Hunnit med mycket sen sist känns det som men det roligaste var väl att jag tog mina små barn och åkte till Göteborg i Fredags. Inga komplikationer infann sig vilket var en total självförtroendeboost. Väl där mötte vi upp Sofia som vi spenderade hela dagen med och pappa på en förmiddagsfika. Yay!

Idag och imorgon är vi hundvakter här hemma. Mammas hund Nixa är här och håller oss rena och trygga!

Kul Måndag

Kategori: Vardag

Alma sover i sin säng, Melker sover i sin och Peter har somnat i soffan. Klockan är nästan 20:00. Kul!

Jag ska nog unna mig en lång dusch och en pepparkaka. Eller tre.

Men dagen var härlig! Lina och Mattias var snälla nog att bjuda på promenad, kaffe och sällskap. Precis vad som behövs en Måndag...

Playdate och klipptid

Kategori: Vardag

Melker har väntat otåligt hela dagen, nu är äntligen hans kompis från förskolan här för att leka! De är rätt lugna än så länge men med tanke på att Melker har önskat både glass och kakor till fika så lär det ju bli värre ;)

Igår fick jag jaga bort snåljåpen i mig och bokade en klipptid på Lördag förmiddag. Mitt hår är SÅ risigt, det lilla jag har kvar det vill säga, jag hoppas att jag inte måste klippa alldeles för mycket...

Jag hade rätt

Kategori: Vardag

Hittills har dagen gått i slow motion och Alma har sovit som en kratta. Men de tycker i alla fall om varandra!

 

Onsdag

Kategori: Vardag

Jag har en känsla av att den här dagen kommer att gå otroligt långsamt.

Fem månader

Kategori: Vardag

Idag är Alma fem månader gammal. Detta betydde BVC-besök och vaccinering. Sprutorna gick mycket bättre än sist vilket var skönt för både Alma och mig! Nu ska vi strax hämta hem Melker från förskolan. Och ikväll ska vi tydligen ge Alma gröt till kvällsmat, förhoppningen är att vi båda ska få sova på nätterna inom en någorlunda snar framtid...

Kvällskaffe

Kategori: Vardag

Sitter i soffan och dricker en islatte. Mitt sötsug är som alltid gräsligt, men värst är det efter lunch och middag. Och har man lite vanilj i så nöjer jag mig med det, bättre än att börja tina bullar eller äta glass, inbillar jag mig i alla fall...

Why, oh why?

Kategori: Vardag

Varför hette hon inte DrakAgneta istället?!

.

Kategori: Vardag

Härlig dag idag. Kaffe, stan, Liqa och Aisha. Och det viktigaste av allt: Alma sov som en ängel inatt. Jag med.

Hurtbullemorgon

Kategori: Vardag

Inatt sov Alma så hiskeligt dåligt vilket innebär att jag också sov hiskeligt dåligt. Efter att vi hade lämnat Melker på dagis så sov hon så gott i vagnen att jag tog en omväg hem, ner till Kurorten och vidare till Apelviken och sedan hem. Så fort vi kom in i trappuppgången så vaknade hon, jag som trodde jag skulle kunna vika tvätt och pussla i fred! Men istället roar vi oss nu med babygymet... Och kaffe.

Myspys

Kategori: Vardag

Idag är en riktig mysdag. Vi har fått upp lite nya grejer här hemma och nu när det är mörkt har jag gått bananas på levande ljus. Det lyser överallt och jag blir bara varmare och varmare. Förbaskade varma lägenhet, det är ju så mysigt med ljus!
Snart ska jag börja göra hamburgare, men nu ska jag försöka hinna pussla lite, innan någon kommer och stör mig med något. "Jag är hungrig" kan komma ur tre olika munnar, när som helst!

Mitt stackars hår

Kategori: Vardag

Jag tappar så satans mycket hår sedan ett par veckor tillbaka. Duschar jag så är det en stor hög på golvet när jag är färdig och vad jag än gör så hittar jag en massa långa hårstrån! De är i Almas händer, i maten, på kudden, på mina kläder, precis överallt! Jag blir tokig. Och tunnhårig.
Googlade mig fram till att det är "vanligt" att man tappar mycket hår tre-fyra månader efter förlossningen, men när fasen slutar det?!
Någon som har några tips?