bengt magnusson

Lyxproblem

Kategori: Vardag

Visst är det underbart att både Peter ich jag för tillfället har jobb att gå till på dagarna, men detta innebär plötsligt att när barnen blir sjuka måste en tampas med det dåliga samvetet det innebär att vara hemma för vård av barn. 
Idag fick jag ringa jobbet, drygt en och en halv timme innan jag skulle börja, och meddela att jag inte kan jobba idag. Alma hade jätteont i magen tidigt imorse men det gick över fort och hon var sig själv igen. Vid nio fick hon ont igen och stod böjd, höll sig för magen och skrek "aj" medans tårarna rullade nerför kinderna. Jag förställde mig genast det värsta och tänkte att jag får ta henne till sjukhuset, för så ont verkade hon ha. Pratade med jobbet, ringde dagis och precis när en av pedagogerna svarade spydde Alma ner hela mig. 
Alma i baljan, jag i duschen och en kvart senare var hon gladare och piggare än på hela morgonen. 
Jag har svårt att tänka mig att det skulle vara magsjuka, vi har varit hemma i två dagar och de vi har träffat har inte varit eller blivit magsjuka. Så förhoppningsvis är det över nu. Peppar peppar.

En annan sak jag knappt vågar nämna är att Alma har sovit jättebra den här veckan! Tre morgnar har jag vaknat och insett att hon fortfarande är kvar i sin säng, eller möjligtvis uppe i soffan med Melker, men hon har i alla fall sovit hela natten utan att komma till oss! Duktig liten fis!









Bilder från veckan som snart är slut. 

Trötta familjen

Kategori: Vardag

Idag var en lång dag! Barnen lämnades på fritids och förskola halv sju och hämtades igen halv fem. Melker var såklart överlycklig och Alma klagade inte heller, jag däremot släpade runt på ett dåligt samvete hela dagen. Tur att de inte kommer behöva vara så långa dagar alltid!
Som resultat av den långa dagen gick hela familjen och lade sig för en halvtimme sedan. Alla sover nu, utom jag eftersom jag hävde två koppar kaffe efter maten. Maten som bestod av McDonalds framför tvn. 

Imorgon däremot, då är Alma och jag lediga! Sätter en peng på att det kommer vara bajsväder. 

Fundering: varför kan den här förvaras varmare i Sverige än i Danmark? Har vi andra grader? Är åtta grader i Sverige kallare än åtta grader i Danmark? Dessa frågor kanske jag aldrig får svar på...
(Olika sidor av samma förpackning, om någon undrar.)


Vad händer med tiden?

Kategori: Vardag

Helt plötsligt springer livet förbi mig. Peter började i veckan jobba och pusslet har börjat. Jag jobbar oregelbundna tider och Peter ska jobba skift, hur sjutton ska man få ihop detta? Hur lyckas alla andra som inte har vanliga kontorstider? Förskola, fritids, restid (cykeltid) till och från jobb. När ska allt annat hinnas med? Vem hämtar när båda ska jobba till 20:00?
Det här kommer bli en utmaning...

Annars då? I helgen ville Peter och jag hitta på nåt så vi lånade ut barnen till farföräldrarna. Vi hade tänkt oss en natt men de ville behålla dom hela helgen, så vi passade på att på fredagen träffa lite vänner och hade en toppenkväll. På lördagen gjorde vi ingenting alls! Vad skönt det var! Vi sov middag i soffan, lagade göttemat och såg två filmer. När vi vaknade imorse storstädade vi och sedan fick vi tillbaka våra älskade små igen. Som man saknar dom när dom inte är här!

Den närmsta tiden kommer vi bara jobba, jobba och jobba. Med lite tur hinner vi träffas hela familjen nån gång ibland...

Alma gör en grimas. 

Melker har tappat ännu en tand!

Alma fick gå till vårdcentralen och passade på att ringa viktiga samtal. 

Vårväder!

Surfisar.