bengt magnusson

Orkidéer

Kategori: Sukta och shoppa

Idag har jag köpt två nya orkidéer.
Tyckte att det behövdes...






En vit med lila fläckar och en grön-gulaktig med lila små prickar.
Yay!

Hur skulle man klara sig utan väska?

Kategori: Smink och hår

Rotade runt i väskan efter läppglans innan. Fem stycken (+ Lypsyl) i väskan, resten i en burk hemma. Tur att man har lite att välja på...

Sista dagen

Kategori: Melker

Idag är Melkers sista dg på förskolan innan det är dags för tre månaders sommarlov! När han kommer tillbaka till hösten kommer min lilla kille att vara äldst på förskolan. Hur gick det till?

Oops

Kategori: Smink och hår

Det kan ha råkat slinka ner en Dumle eller två. Å andra sidan har sötsuget inte varit så hysteriskt det sista, så skit samma.

Och så obsessar jag min hårfärg på riktigt. Nöjd chey!

Så där ja!

Kategori: Smink och hår

Bättre!

 

Vecka 37

Kategori: Vardag

Ibland glömmer jag helt av graviditetsgrejorna. Som vilken vecka jag är i och sånt där. Idag går jag visst in i vecka 37. Om en vecka räknas det som en fullgången graviditet och jag är redo att kläcka!
28 dagar kvar! Tiden bara går.

 

Wiii

Kategori: Smink och hår

Det känns redan mycket bättre! Färgen räckte inte till hela huvudet, så underhåret får vara som det är. Men det var så fult att jag hellre färgar halva än har kvar det där.

 

Gäsp

Kategori: Vardag

 

Onsdag morgon, jag är trött. Trött för att jag sovit dåligt, trött på att vara tjock och trött på mig själv.

Igår skulle jag till Grappa för att fira Rosanna! Vad gör jag timmarna innan jag ska åka? Bleker håret. Kommer på VARFÖR jag slutade bleka mitt hår sist, får panik och sköljer ur det för tidigt för att det inte ska trilla av. Så nu ser jag ut som guldlock, med en orange rand ett par centimeter från utväxten. Tjoho...
Jag blir så trött. Får nog färga det rött eller nåt igen. Kanske blanda lite?


Idag är det lagom varmt här hemma! Jag ligger till och med under en filt i soffan och myser medans Melker spelar tevespel...


I vilket fall var det supermysigt igår! God mat och härliga människor :) Trots att jag åkte hem först av alla, haha!

(på bilderna: Mitt hår, mitt nya godis och Antonias Pear & Passion caipirinoshka, hur det nu ska stavas...)

 

 

Tiden är kommen

Kategori: Vardag

Hello hell.

 

Åh!

Kategori: Vardag

 

Vilken helg! Grillkvällen i Fredags gick som smort, bortsett från att teven la av så vi fick se Lets Dance på datorn allihopa.
Sedan var det Lördag! En sväng på stan på förmiddagen, hem och äta lunch, fika hos Peters mormor och sedan minigolf på Solviken. Melkers första gång gick riktigt bra, men han var rätt sur när det visade sig att han ändå kom sist.


Igår fyllde min bror 21, så vi hade våffelkalas här hemma. Jakob, Josefine, pappa och Sofia var här och fick se en demonstration av Melkers tevespelande OCH fotbollsspelande. Nöjd kille kan man säga.
Jag passade på att åka snålskjuts med pappa till Kungsbacka där jag skulle byta två klänningar jag fått av min älskade mor. En timme tog det att gå igenom Kungsmässan och när jag väl kommit hem igen kändes det som att någon hade slagit mina fotsulor med en köttyxa typ. Helt sanslöst.


MER GNÄLL: Min stackars kropp! Mina händer domnar bort och gör ont, min höft värker när jag sover (sömn, vad är det egentligen?) och mina fötter och knän är helt förstörda. Jag har en halsbränna som känns från magen upp till mina öron (!) och just exakt nu har jag ont i min arm. SLUT GNÄLL.


så här ser mitt hår ut nu. Vad fan är det för konstig variant egentligen? Vad ska jag göra?

 

 

 

Aahh

Kategori: Vardag

Efter att ha flängt runt hela förmiddagen så har vi nu landat i soffan. Jag lyckades övertala Melker att se Hitta Nemo med mig, han tycker egentligen att den är för läskig men jag var så sugen på den!
Ikväll ska vi grilla och bjuda Peters pappa med fru på kvällsmat. Så nu tänker jag vila för att kunna hålla mig vaken ikväll! Skål!

 

Gött

Kategori: Vardag

Kladdkaka, ett glas mjölk och senaste avsnittet av Wermland Forever. Så gött!

Tiogxygxxjkirew

Kategori: Maaaat!

I den här värmen blir man knappt sugen på mat. Så allt jag orkade göra dag var att plocka fram en överbliven grönsallad ur kylen, mosa ett lass med fetaost och koka lite couscous. Dinner is served!

 

Herrejävlar

Kategori: Vardag

 

Det är sjukligt varmt! Överallt jag går så är det ungefär 70 grader varmt. Jag smälter, svettas bort och mina fötter har svällt till dubbel storlek. "Men man ska inte klaga", alldeles nyss var det kallt och ruggigt, sommaren är väl äntligen här antar jag.


Idag har vi fått det efterlängtade bordet! Vi skruvade ihop det och sedan svängde vi förbi Lina och Mattias och kollade in deras nya altan! Snyggt som tusan och skönt att kunna sitta där i skuggan och äta jordgubbar och dricka saft!
Sedan var vi på mödravården och kollade att allt fortfarande var fullkomligt normalt. Det var det. Perfekt, helt normalt och precis som det ska.


Nu ska mina fötter upp i taket och jag ska dricka galet mycket vatten.

 

 

Måndag morgon

Kategori: Vardag

Jag gillar verkligen att behöva ringa försäkringskassan.
Jag har plats 416 i kön.
Fint.


Ska åka ner till arbetsförmedlingen om en stund och försöka ordna så att jag kan få en tid jag faktiskt kan komma dit på.
Det var väl den enda planen idag...

Gammeltant

Kategori: Vardag

Efter statsbesök, Coop och glass på balkongen är nu alla helt slut. Peter sover i soffan (okej då, han har i alla fall jobbat idag), Melker slöar framför Scooby Doo och jag hör ungefär det samma. Mina fötter, knän och ben är helt kaputt. Min kropp vill inte bära tjugo extrakilon längre! Den orkar inte det.

Snart blir det middag, förhoppningsvis på balkongen. Ska strax börja ordna med pastasalladen så får vi se hur varmt det är där när det är klart...

Kickstart My Heart

Kategori: Vardag

Nu kör vi igång den här dagen på riktigt. Lunch, sedan Coastal Culture i stan! Sedan får vi se hur resten av dagen blir.

 

Busy busy

Kategori: Vardag

Jag och Melker har en lugn morgon. Söndag är speldag, så nu spelar vi Skylanders!

 

 

Eeeew

Kategori: Maaaat!

Jag och Melker var på Coop nyss. Detta kan vara det äckligaste jag sett på väldigt länge!

 

Men åååh!

Kategori: Vardag

Vart är mitt satans bord? Jag orkar INTE vara utan tills på måndag.
Melker och jag har varit ute i solen ett par timmar nu, skönt men kallt i vinden...

 

Fredag

Kategori: Vardag

Idag sa jag 'Fuck You' till ögoninflammationen och sminkade mig. Vaknar jag med ihopklistrade ögon imorgon så går jag under jorden tills hösten. Men jag har inte använt något smink som skulle kunna vara smittat. Jag har slängt det jag använde dagen innan det bröt ut, vilket som tur var bara var en mascara!
Nu sitter jag och Melker och väntar på att dagen ska gå. Vårt nya bord ska komma nån gång under dagen, jag hoppas ju innerligt att det kommer efter att Peter har kommit hem från jobbet, för jag kan inte bära och det stod tydligt i leveransmailet att budet bara lämnar paketet, här hjälps inte till att få in det i lägenheten minsann!
Fast först ska jag se en film och sen är det lunch. Melker ligger på golvet och tjatar om att få titta på Skylanders på Youtube.
Sugen på iskaffe, men isen är nog inte klar än, eftersom jag glömde göra ny igår efter jag frostat av frysen så jag stoppade in den imorse.

 

Medhjälpare

Kategori: Melker

Fick en medhjälpare nu. Han sa något om en elefant som duschar, men med huvudet halvvägs in i frysen lyckades jag inte lista ut vad det var...

En torsdagseftermiddag

Kategori: Vardag

Jag roar mig kungligt idag! Efter lunch sov jag en timme i soffan och nu frostar jag av frysen. High life för ett prego, ja jag säger då det!

Haha!

Kategori: Vardag

Ettan på gymnasiet.
2002.

Stressen

Kategori: Vardag

 

Idag är det 41 dagar kvar tills beräknat födelsedatum! Tiden går så jäkla fort att nu börjar jag bli stressad på riktigt. Det är så mycket kvar att fixa insåg jag nu när jag tittade på min att göra-lista. Jag hade behövt en hög med pengar och mindre ont för att ordna allt nu. Vi måste i alla fall hinna med ett besök på IKEA innan jag blir för handikappad.
Jag vill kunna slappna av och inte tänka mer på allt sånt nu!


Gamla bilder idag. Längtar tills jag får sminka mig igen och slipper se ut som ett mähä.

 

 

What I do

Kategori: Vardag

Här är vad jag numera äter på kvällarna:

 

Arbetsförmedlingen

Kategori: Vardag

 

Japp, duktigt nog så pallrade jag mig ner till arbetsförmedlingen och var där när de öppnade. Bara för att få veta att jag skulle vara där mellan 13:00-15:00. De kunde inte upplyst mig om det innan?
Så jag får åka dit nästa vecka istället, för klockan två idag ska jag på utvecklingssamtal på förskolan!


Peter hann inte äta frukost innan vi åkte imorse så vi stannade till och gjorde det i stan. Jag som faktiskt redan hade ätit fick ta en efterrätt istället. Choklad och marängpaj. Satan vad gott!
Nu är det snart dags att göra lunch. Känns som att jag inte för annat än äter nu på dagarna...

 

 

Full fart framåt!

Kategori: Maaaat!

Baka baka liten hallonpaj. Tänk dig den med lite vaniljglass till *håller tummarna för att experimentet lyckas*.

 

I don't care if monday's blue

Kategori: Vardag

 

Om igår var en riktig skräpdag så är idag en riktig höjdare!
Jag har varit på vårdcentralen och fått medicin till mina ögon och nu på eftermiddagen har BoIS Second hand varit här och hämtat en massa grejer vi ville bli av med!
Först och främst det förbaskade skåpet som stod i hallen, men när de ändå var här fick vi dem att ta våra gamla högtalare som bara skräpade och dessutom klumpen till vardagsrumsbord som jag har förbannat vid varje dammsugning.

Så nu har vi efter flera månaders sökande - till slut - enats om ett nytt bord. Inte det billigaste kanske, men ett som vi båda gillade i alla fall! Har vi riktig tur kommer det redan på Onsdag, annars får vi vara utan tills på fredag. Jag överlever utan problem med vetskapen att jag slipper träklumpen i fortsättningen!
Så idag firar jag och Melker med att göra pannkakor till middag och Peter firar med att jobba.


 



 

Stackars Melker

Kategori: Vardag

 

Stackars Melker får lida för att jag är sjuk. Jag klarar inte att ta honom till dagis idag så han får vara hemma med mig och ha tråkigt istället. Det värker i mina ögon så numera går jag runt med solglasögon inomhus och inbillar mig att det känns bättre.


Har googlat runt och läst om inflammationer i ögonen. Det finns ju såklart olika varianter. Vi tar ett exempel: KLAMYDIA. MAN KAN FÅ KLAMYDIA I ÖGAT! Jag är så sjukt glad att det inte är det jag har.

Nu ska jag se på barnprogram.

 

 

#sofreshandsoclean

Kategori: Smink och hår

 

Känner mig så fräsch idag! Tihi!

Försöker titta på Eclipse men ser typ ingenting pga salvan. Kan lika gärna natta mig nu. God natten.

 

 

Varning för gnäll

Kategori: Vardag

Lägenheten stinker för att Peter tappade en parfymflaska i golvet tidigare idag.
Jag har inflammation i både ögonen och något jag misstänker är en vagel i ett av dom.
Det gör ont.
Imorse pillade jag av lösfransarna eftersom det delvis hade lossnat många av allt tvättande och delvis för att det var svårt att få riktigt rent med dem på.
Så nu sitter jag i soffan och har inga ögonfransar, ögonen rinner och värker och Melker är sur för lite allt möjligt.
Vilken jävla skitdag. Fet och ful är man också.

 

Jag kan inte sluta

Kategori: Vardag

 

Jag kan inte sluta obsessa mitt jävla öga. Helt stört irriterande är det i alla fall.


Nu är klockan strax åtta och Melker städade sitt rum, borstade tänderna och gick och lade sig utan protester för en stund sen. Han bara längtar tills imorgon då det är speldag, den lille nörden.
Frågan är bara vad jag ska fördriva kvällen med. Peter kommer hem från jobbet vid halv tolv och då lär jag ju ha tröttnat och gått och lagt mig för längesen. Eller det kanske går nån bra film ikväll?

 

 

Puh!

Kategori: Vardag

Nu har Melker och jag ägnat flera timmar åt att städa, rensa och sätt ihop spjälsäng!
Försöker bli av med det förbaskade åbäket till skåp vi har stående i hallen, men det är ju klart förståeligt ifall ingen vill ha det!
Så nu har vi bara lite dammsugning kvar och sedan är det nog dags att börja med middagen.
Tiden går fort när man har roligt, hehe.


Peter åkte till apoteket innan och köpte salva till mitt öga.
Så nu är jag inte bara röd och kladdig i ögat utan numera helt gul och äcklig.
Dessutom lägger sig salvan som en hinna i början så man knappt ser något.
Mys.

Oh happy day...

Kategori: Vardag

image description



image description

Gissa vem som vaknade upp med ett öga som inte gick att öppna?
Ögoninflammation HEJ!
Ont gör det också.

Jag har hittat en ny färg

Kategori: Smink och hår

Jag använder min "boll" varje gång jag tvättar håret för att behålla det röda så mycket det går. Den här gången gjorde jag inte det, så så här ser tydligen mitt hår ut nu för tiden. Kan vara dags att färga om, hehe.
Det ser dessutom ut som att min naturliga färg är mörkare nu. Undrar ifall det kan vara hormonerna, det också.

 

Hello world

Kategori: Vardag

Klockan tre tyckte jag var en bra tid att ha gjort sig i ordning. För att kunna med att visa mig på Coop. Nu ska jag hämta ut paket och köpa chips till det obligatoriska fredagsmyset.

Löser korsord

Kategori: Vardag

Domdidomdom....

 

Dålig natt och usel morgon

Kategori: Vardag

 

Inatt har jag sovit så himla dåligt. Vi var ju på "föräldragrupp" igår för att lära oss lite om profylax och det var jättebra och trevligt, även fast både Peter och jag hade svårt att hålla oss för skratt.
I vilket fall så pratades det en hel del om förlossningen och allt runt omkring det.

Så inatt drömde jag om min bebis och det var hemskt! Först och främst blev det kejsarsnitt av någon anledning och sedan kom det ut en liten pojke! Jag blev inte bara förvånad utan dessutom sur och ville inte ha honom. Jag kunde inte komma på nånting värre än att ha två pojkar, och vad skulle jag göra med allt jag köpt? Lakan, kläder - allt skulle behövas kastas.


Samtidigt som jag var arg och besviken i drömmen hade jag dåligt samvete över just det.
Dessa jävla drömmar mot slutet hade jag gärna sluppit om jag ska vara ärlig. De är alltid nåt dåligt man drömmer ju! Typ att man glömmer sin bebis nånstans.


Morgonen är allmänt usel, tråkigt väder och en hals som känns som den har dubblats i bredd. Och öron fulla med sockervadd. Tur att min älskade son är lika söt som vanligt, han kan nog få mig på bättre humör!

 

 

Jahapp

Kategori: Vardag

Jag blev uppringd om ett jobb precis!
Han var ju dock inte upplyst om att jag är höggravid, så när jag berättat det var det inte så aktuellt längre. Hehe. Men det var roligt att de ville erbjuda något i alla fall, även fast det bara hade blivit en intervju eller så.
Nu kom min karl hem från jobbet!
(jag har målat en teckning, fin va!?)

 

Haha

Kategori: Maaaat!

Vilken höjdarlunch! Vad sägs om den liksom?!

Torsdagsface

Kategori: Vardag

 

 

Jag tror att jag har bestämt mig

Kategori: Vardag

OM vi har kudde till bebisen den första tiden så kommer det att bli en Panda:




Information finns HÄR


Det verkar vara det tryggaste alternativet till ingen kudde alls.
Entusiasmen till att sätta ihop och bädda sängen känns inte lika aktuell efter att ha läst på om PSD då det inte kommer bli mycket att bädda med, men ändå!


Nu ska jag börja med lunchen...

Bröd, svett och tårar

Kategori: Maaaat!

Idag gav mig på att Använda den där surdegsgrejen jag köpte för ett tag sen.
Receptet sa 13,5 dl mjöl, jag hade i säkert tre deciliter extra och det var ändå katastrofalt klibbigt. Helt omöjligt att göra nåt vettigt med. Men jag lät det jäsa ändå och nu är det första brödet inne i ugnen. Ska bli intressant att se hur det smakar, fast jag lär ju aldrig göra om det i vilket fall.
I övrigt har jag en ny sjal.

 

Älskade bebis

Kategori: Vardag

Idag går vi in i vecka 34. Bebisens första lakan är tvättade och väntar på att få läggas ner i sängen.
När kan man med att sätta ihop spjälsängen egentligen? Det är ju fortfarande över en månad kvar tills någon ska ligga i den. Men jag vill bädda!
Är det förresten någon som är insatt i kudde/ingen kudde-snacket? Vad jag förstår är Sverige lite udda inom de rekommendationerna. Får nog sätta mig och googla runt lite.
Hur gjorde ni som har barn? Hade ni kudde från början?

 

Pannbiffskoma

Kategori: Vardag

Nu är vi tre proppmätta, två nyfriserade och en förkyld här hemma.
Melker ville ha samma frisyr som sin pappa, så jag fick äran att sätta trimmern i hans hår. Nu springer han fram och tillbaka till spegeln, nöjd med håret. Så kul att se!

 

När danskarna kom till byn

Kategori: Vardag

Kära blogg! Idag mår jag för jävligt. Mina öron, min hals, min näsa och mitt huvud har uppenbarligen gaddat ihop sig. Jag ska äta frukost och sedan ska jag se till att den här förkylningen (eller vad det nu är) drar åt helvete. Puss och kram

 

Hoho!

Kategori: Sukta och shoppa

Jag älskar att fynda. Tre par skor: 277:-
Alla i en storlek större än vanligt = hej gravidsvullna fötter. Tur att de var så billiga ifall mina fötter blir normala sen igen!

 

Män

Kategori: Smink och hår

Nu är det jävlarimig fotbollssnack på hög nivå. Kanske inte ofta hört på frisörsalongen innan...

 

Härliga måndag

Kategori: Vardag

Jag är tjock, har en ny tröja och en bra dag. Nu ska vi leta byrå!

 

 

Lörrrrrdag

Kategori: Vardag

Hallå, gissa vem som kanske ska på fest ikväll! Jag!! Om jag orkar that is, har ju trots allt gått på stan i över en timme idag, så det kan hända att jag har för ont, men det tar vi senare. Nu är det dags för Burger King till kvällsmat. Mmmmm flötigt och fettigt och gött.

 

Just nu

Kategori: Melker

Just nu på Brearedsvägen: massage.

 

Kent

Kategori: Vardag

Nu har jag fastnat framför datorn och kan inte sluta lyssna på Kent.
De först skivorna såklart, de andra ger jag inte mycket för.
(Den senaste har jag ärligt talat inte lyssnat på. Än.)


Så mycket minnen till första skivan!






Igår följde Melker och jag med Peter på hans fotbollsträning.
Melker fick låna en boll och roade sig bra länge med den.
När jag skulle släpa mig bort till de som spelade för att ta lite kort ville Melker följa med.
Han gick först, sparkandes på sin boll, ända tills han fick ett skott RAKT i ansiktet.
Jag var helt säker på att han skulle ha brutit näsan och antagligen bada i blod när han vände sig om, men han klarade sig bra.
Han hade ont i huvudet resten av kvällen, men bortsett från det gick det faktiskt bra.
Som tur är.
Det gör så ont när man hjälplöst ser på och inte kan göra något åt vad som hänt.
Idag när han vaknade var det första han sa
"Jag har inte ont i huvudet och jag mår inte illa."
Haha, man kan ju tro att vi frågade honom några gånger igår, jag var lite orolig att han kunde ha fått hjärnskakning, men uppenbarligen inte.
Nu ska han pussla sitt 100-bitarspussel medans jag roar mig med annat.
Typ baka?

God morgon grymma värld

Kategori: Vardag

Idag har jag så ont att jag inte kan gå ordentligt. Mysigt!
Jag har en känsla av att jag inte är Melkers favorit idag...

 

Lekplats och sen middag

Kategori: Vardag

Melker och jag släpade oss ner till lekplatsen innan idag.
Fint väder men lite kall vind.
Sedan fick vi ila hem för att göra lunch och vänta på posten, som ändå inte lämnade det Melker väntade på.






Nu ägnar vi än en gång våran tid åt att vänta.
En stek är i ugnen och vägrar bli färdig.
Tror våran ugn är paj, inga tider är rätt när vi lagar mat här hemma.
Nu är jag HUNGRIG!

Onsdag

Kategori: Vardag

Jag är SÅ trött på att spy i munnen, inte kunna andas ordentligt och att vagga fram i två kilometer i timmen.
Vecka 33 idag.
De senaste kommentarerna jag har fått har varit allt från "Nu är det inte långt kvar va?!" av en granne (Åtta veckor, jo tack!) till att jag är klotrund både i ansiktet och om magen.
Jag gråter inte ifall det skulle vara dags snart...

Yesterday

Kategori: Vardag

Igår var en underbar dag!



























Först var Melker upptagen med att öva hjärt- & lungräddning i sitt rum.
En docka med tillhörande dvd studerades och övades noggrannt på.
Sedan gick vi ut i det fantastiska vädret, som jag antar att ingen missade, för att åka skateboard och spela fotboll.
Så hiskeligt härligt.
Själv drack jag kaffe ur en Blixtenmugg med sugrör.

JFGI

Kategori: Vardag

Just frikkin Google it.