bengt magnusson

Tisdag

Kategori: Vardag

Igår spenderade vi hela dagen i soffan. Verkligen hela dagen. Jag och de två febriga barnen.

Skitskitskit

Kategori: Vardag

Mitt tålamod är otroligt kort när jag inte får sova ordentligt.
Inatt vaknade Alma vid fyra med feber. Jag hällde i henne flytande Alvedon, vilket gick finfint tidigare på dagen bortsett från några mindre klagomål. Men inatt kalaskräktes hon över hela mig istället så vi fick hoppa in i duschen och efter det hade Alma väldigt svårt att somna om. När vi väl lyckats somna ringde Peters väckarklocka och jag var vaken igen! Somnade om igen och vid sju började Melker tjoa om frukost.
Så trött att jag trodde benen skulle vika sig.
Dessutom har piplisan gnällt HELA förmiddagen.
Mitt humör är inte i topp just nu.

Veckans mat

Kategori: Melker

Den här veckan fick Peter bestämma maten...

Underbara influensan

Kategori: Melker

Melker har nu haft feber i två dygn. Jippi. Vi får tvinga i honom mat och vatten, glass är däremot lite lättare att få honom att äta. Han sov nästan två timmar nu på eftermiddagen och när han vaknade fick han se på film och äta glass i sitt rum, senare kom han ut till oss i soffan och bad om gröt.
När han åt trodde han att det var frukost.
När Peter försökte förklara att det var kväll blev Melker ledsen för att han varken fått frukost eller lunch, tills jag upplyste honom om att det var Lördag kväll och inte Söndag, som han trodde. Stackaren trodde att han sovit en hel natt och en hel dag utan att äta!
Nu är han i allafall nerbäddad igen. Jag hoppas verkligen att han mår lite bättre imorgon, det är så jobbigt att se honom må så dåligt. Mitt älskade hjärta, bli frisk nu!

Är det inte den ena...

Kategori: Vardag

... så är det givetvis den andra.
Inatt klockan halv tre ropade Melker. Han hade feber, fick Alvedon som tydligen smakade så illa att han kräktes på täcket. Tabletten fick han inte i sig, han drack lite vatten och somnade om.
Klockan fyra ropade han igen, Peter gick dit, och då fick han i sig medicinen och somnade om, igen.
Klockan 05:45 ville han ha någon som följde honom till toaletten eftersom han behövde kissa, och sen dess har han varit vaken. Varm, men inte febrig längre.
Alma känns också lite varmare än vanligt. Så idag håller vi till i soffan.

Klantmamman del 2

Kategori: Vardag

Idag tappade vi bort Almas mössa inne på Kvantum. Hon fick åka hem utan. Så. Jävla. Trött.
Jag kanske hade haft bättre koll på alla grejer om jag hade fått sova en hel natt någon gång ibland.
Det är nog snart ett år sedan det hände.

Oh, happy day!

Kategori: Vardag

Idag var det ett par här och köpte vagnen! Så himla skönt, jag blev bara mer och mer säker på att ingen ville ha den. Men nu är den borta!
Vi firade med thaimat ihop med Lina och Mattias.

Imorgon är Melker ledig och jag har lovat att göra pizzabullar. Och det var längesedan vi gjorde muffins...

Alma i nya vagnen, glad som bara den!

Nummer tre

Kategori: Vardag

Idag kikade Almas tredje tand äntligen upp ur sin gömma. Den har synts ett litet tag men inte velat komma upp.
Men nu är den uppe och Alma har därmed två tänder nere och en där uppe att skryta med!
Hon ser ut som världens sötaste lilla troll.

I lördags tog vi skruttiga bilen och fräste upp till Vänersborg. Vi överraskade min pappa på hans födelsedag och fick träffa farmor en stund.
Härligt!

Thrift shop

Kategori: Musik

Var tvungen att lägga tid och energi på att logga in via DATORN för att dela detta med er. Appreciate the effort people, njut av låten. Och videon!


Åtta månader

Kategori: Vardag

Idag är det alla hjärtans dag. Men jag orkar inte bry mig.
Igår, däremot, blev Alma åtta månader! Hon är nu 68 cm lång och väger 8,5 kg. Hon kan sitta själv, krypa och klättra. Det sistnämnda är inte lika roligt att hon gör, hon kryper fram till första bästa möbel och försöker ställa sig upp. Som tur är brukar hon bara stå på knäna, men ibland lyckas hon dra sig upp helt. Och sedan trillar hon.
Igår slog hon sig typ sju gånger när hon röjde runt här i vardagsrummet. Hon är inte redo än, min lilla skitunge.


Nya favoriten

Kategori: Vardag

Jag ÄLSKAR tålamod!

Kategori: Sukta och shoppa

Okej, ni vet att jag för lite drygt två veckor sedan nästan köpte en ny vagn? Tack tålamodet för att du envisades med att vänta på en annan!

Jag bestämde att ifall jag skulle ha en ny vagn så skulle det vara antingen en Teutonia Cosmo eller en Teutonia BeYou. Det fanns flera stycken till salu i Skåne, Småland och Stockholm men bilhelvetet är ju trasigt så vi vill inte köra långt i onödan.
Men i alla fall så såg jag i Söndags en annons som jag hade missat innan! En Cosmo från 2009 på Hisingen i Göteborg, yay, nära! Lite sms och bilder fram och tillbaka med säljaren och sen bestämde jag mig och köpte den. Och eftersom jag har en fantastisk pappa som åker igenom Göteborg varje dag den här veckan så åkte han och hämtade den och körde hit den igår <3 Tack pappa!

Så nu har jag och Alma varit ute och testkört den lite runt huset och Alma godkände och stensomnade. High five!

Melker mådde inte helt hundra idag så han ligger och ser på film i sitt rum nu istället för att vara på dagis. Han kände sig dock mycket bättre tio minuter efter att jag sjukanmält honom, så det var nog ingen vidare sjukdom han hade.

Men ifall någon vill köpa min gamla vagn så finns den på blocket ;)

Män

Kategori: Vardag

Igår var Peter på inköpsuppdrag. På listan stod, bland annat, fruktpuré till Alma. På bilden ser ni vad han kom hem med.
Vem vill ha majs i yoghurten till frukost?!

Godnattrutin

Kategori: Vardag

Varje kväll när Melker går och lägger sig säger vi samma saker. Man måste säga "Good night, sleep tight", sen säger Melker alltid "I love you baby boom" och då svarar jag med samma ord. Sedan berättar jag än en gång att jag älskar honom, fast på svenska, och sedan blir det ett "god natt och sov gott". Varje kväll.
Och en kram. Och en puss. Och sedan måste man gnugga näsa. Och det sista: gnugga panna.
Allt enligt Melkers rutin. Och som jag älskar den pojken.

Jag undrar hur det kommer vara att natta Alma när hon har blivit lite äldre. Hon kanske inte alls kommer vara lika gosgalen som Melker?
Men med Melker som storebror lär hon få mysa tills hon kräks ändå!
För tillfället får vi mest stryk av henne. Hon kan få till riktigt ordentliga örfilar ibland, och så älskar hon att rycka folk i håret... Och jag älskar henne precis som jag älskar hennes bror.

Finfredagsväder!

Kategori: Vardag

Idag var det superväder och Peter kom hem tidigt så vi pallrade oss ut till pulkabacken!
Alma fick gunga för första gången och var inte direkt överförtjust, men inte heller helt förskräckt.
Melker och Peter åkte snowracer till Melker var helt genomsvett. Sedan var det bara skönt att komma in och äta lite chokladbollar!

Ordning och reda!

Kategori: Vardag

I vårt förråd råder ingen som helst ordning. Snarare kaos.
Ändå vet jag vart det mesta befinner sig! Ställde precis in Melkers snowracer så nu är där officiellt fullt!

Otursvecka

Kategori: Melker

Den här veckan har inte varit någon höjdare för Melker Hugo Johnsson. På gymnastiken i tisdags krockade han med en kompis och slog i tänderna.
Idag fick han en gunga i ansiktet. Och såklart alla vanliga små vurpor och olyckor som händer varje dag. Men nu är det helg och tid för att vila upp sig!

Snabbare än snabb!

Kategori: Vardag

Igår beställde jag ett nytt fodral till iPaden, idag låg det i brevlådan. Rackarns snabbt och bra!

Fodralet sitter fast med en magnet på sidan, attans mycket smidigare än vårt gamla, klumpiga!

Wawawiwa

Kategori: Vardag

Det finaste man har sätter man på bordet.

Stora barnet är på dagis och roar sig och här hemma är vi tjejer. Sitter på golvet och lyssnar på radio och leker med Almas leksaker.
Det är guld värt att få vara ledig så här länge med sitt barn. Inte vill väl jag lämna min lilla kaka till någon annan än? Ändå är det tydligen dags att söka förskoleplats nu, ifall jag någon gång ska ta tag i mitt liv och skaffa mig ett jobb, eller kanske en utbildning. Det vore väl på tiden nu... Jobb och körkort! Det vore vuxet det!

Smiiink

Kategori: Smink och hår

Idag kom mitt smink som jag beställde förra veckan! Så nu testar jag BB Cream för fulla muggar! Och tar kort på mig själv, det var längesen! Vad många utropstecken det blev idag! Yay!

Tårta!

Kategori: Vardag

Igår fyllde Peters mormor år och Peter åkte dit med sin bror för att fira medans barnen och jag var kvar hemma. En fika mindre är bara bra för mig, tänkte jag.
Då skickar hon med Peter en bit tårta hem till mig! Var ju så illa tvungen att trycka i mig den på kvällen. Jag ÄLSKAR tårta. Satan.

Alma kryper på och Melker får jaga efter och ta leksaker ifrån henne. Inte den, Alma! hör jag dagarna i ända. Och hon tycker det är skitroligt att äntligen få tag i hans små figurer som har stått och retats under bordet så länge.

Tisdag

Kategori: Vardag

Gullungar

Kategori: Vardag

Idag har de haft roligt, de små barnen!

Lilla grisen

Kategori: Vardag

En liten gris som äter mat. Och petar på sin pappa.

Helg

Kategori: Vardag

I fredags fyllde allas våran vän Backen 30 år! Vi hade barnvakt i form av barnens mormor och åkte på överraskningsfest, åt tacos och jag hann till och med dricka lite vin innan jag helt seriöst hade hemlängtan och åkte hem vid halv elva. Det visade sig vara bra tajming då Alma hade vaknat strax innan jag kom hem och var inte så sovsugen. Men vad skööönt det var att komma hemifrån och umgås med ENBART vuxna människor en stund!

Alma har i helgen övat på att krypa. Hon kan, men det går inte fort och det är lättare på mattor. Vi har inga mattor här hemma så vi har lagt ut badrumsmattor som hon kan öva på i vardagsrummet, haha.