bengt magnusson

May. 27, 2013

Kategori: Vardag

I samma sekund som jag tror att jag har listat ut hur Alma bör hanteras med rutiner så gör hon helt om.
När vi börjat vänja oss vid att inte amma men fortsätta sova två gånger om dagen så bestämmer hon helt plötsligt att hon bara ska sova en gång. Krångel i flera dagar innan vi fick ordning på det. När det började kännas normalt att hon bara sov en gång så slängde hon in några dagar med två tupplurar och så kvällsöppet på det! Jag blir knäpp! Hur ska du ha det egentligen?

Stor och liten

Kategori: Vardag

Lite bilder från helgen.
Alma med morfar på lekplatsen, sangria som dracks med kusiner, varav den ena hade jag inte träffat på tretton år, Melker som sparkcyklar i skateparken, Melker väntar på sin mat på hamnpaviljongen, blommor som luktar gott och till slut två fyrklövrar och två femklövrar!

Helgen har varit bara släkt. I fredags var min mamma, moster och mina tre kusiner här och hälsade på. Något som händer alldeles för sällan. På lördagen var det konfirmation för Peters systerson och idag har jag, barnen och min pappa varit i Slöinge och grattat min bror som fyller år imorgon!

Plutt

Kategori: Vardag

Jag kom på lite fler saker Alma har lärt sig det senaste! När hon trillar, eller fiser(!) så säger hon "osch" (oj). Hon har några gånger sagt "oss" när hon vill ha mer ost. Hon försöker härma mig när jag säger bajs men hon säger bara "ba" :)
Hon börjar få koll på vad som händer i micron, när den surrar kan det vara en flaska ersättning på väg.
Säger man "vad säger vovven" så gör hon ett litet "HU" och hoppar till. Jag antar att det är ett vov, haha. Gulligt är det i alla fall.

Dunkadunka

Kategori: Vardag

Grannen i huset mittemot har fest för andra kvällen i rad. Det är ungefär 25 grader varmt i lägenheten även fast nästan alla fönster är öppna. Sover man helst svettig, äcklig och varm eller inte alls på grund av rysligt usel musik och typ tjugo killars brölande? Suck.

Har ingen bild på partyprissarna men jag har ju alltid kort på Melker och Alma i brist på annat! Vi har haft det skönt ute idag.

Knäppa barn

Kategori: Vardag

Det här barnet är nog inte som hon ska. 25 grader varmt ute, solhatten slängde hon av efter ungefär 5 sekunder men sedan kröp hon in och hämtade sin tjocka tröja som hon kämpade med att få på sig. Som tur var lyckades hon inte.

Hon verkar vara en liten samlare också. Hon brukar sitta under tvättställningen med sina grejer. Nu har hon släpat dit en tidning också.

Getterön

Kategori: Vardag

Igår hälsade vi på Nic i hans stuga på Getterön!

May. 17, 2013

Kategori: Vardag

May. 16, 2013

Kategori: Vardag

Idag är det varmt och skönt ute! Fast vi bor ju i Varberg, så givetvis är det halv storm också.
Alma vägrar sova idag. Hon brukar somna ungefär tre timmar efter uppstigning, hon har nu varit vaken i fem timmar. Envetna unge!

Reklam

Kategori: Vardag

Vad är det med små barn och tvreklam? Alma släpper allt hon gör och bara sugs in i tandkräm, vin eller vad det nu är för reklam just då.

Elva

Kategori: Vardag

Igår var det Almas 11-månadersdag. Hon har nu sex tänder som kikar ut, hon kan säga mamma, pappa och titta. Hon kryper i en hiskelig fart och kan stå utan att hålla i sig, fast det är lite läskigt. I fredags var vi på polisstationen för att göra ett pass till henne och där passade hon på att ta två pyttiga steg för första gången!
Hon har också överlevt sin första natt utan mig och Peter. Eller ja, mer än överlevt, hon skötte sig exemplariskt. Sov från 19:15 till 07:45, åt ordentligt och var en liten solstråle. Hon hade inga klagomål över sin vistelse hos farfar och Laila!

Så mitt illamående som höll i sig hela förra veckan är nu som bortblåst.
Jag kanske till och med vågar låna ut henne igen om någon frågar snällt!

Mys!

Kategori: Vardag

Bildbomb

Kategori: Vardag

Här är bilder från en fantastiskt härlig dag, vilket väder!



















Äntligen

Kategori: Melker

När Melker var fyra år lärde han sig att cykla utan stödhjul och han cyklade på ända tills han välte och slog sig, då bestämde han sig för att inte cykla mer. Vi tjatade lite men han bara vägrade.
Igår bestämde han sig för att han skulle lära sig cykla igen och det tog inte mer än några minuter innan han cyklade fram och tillbaka här utanför. Han fick öva lite extra på att börja och stanna men han får nog snart kläm på det också!
Han beslutade sig också för att det var dags att kapa rufset. Han blir så hiskeligt svettig när han har längre hår på våren och sommaren.
Det tog en halvtimme av tjut och en förbannad Melker men sedan var han korthårig igen! Han ser ut som en annan pojke när ansiktet kommer fram, han ser äldre ut. Och fräknar har han fått!

Hjälp

Kategori: Vardag

Den här helgen ska Alma få prova på livet hos sin farfar och Laila en natt. Jag är redan så nervös att jag vill kräkas.
Kan inte begripa hur lätt det var med Melker, som tog flaska innan han var två månader och sov borta första gången när han var fyra månader. Klart det var läskigt då också, men jag blir på riktigt illamående när jag lämnar Alma mer än någon timme. Så jävla fjantigt, hon kommer klara sig finfint och bli bortskämd med uppmärksamhet varje sekund, men jag då?

Så på lördag ska jag umgås med min karl på tu man hand för första gången på etthundra långa år.

Eller 11 månader, sak samma.

Sun is shining

Kategori: Vardag

Åh vilken härlig dag!
Vi åkte ner till lekplatsen på kurtinen tillsammans med Liqa och Aisha och picknickade i några timmar i solen. Sedan gick vi hem till Liqa och hon bjöd på grillade hamburgare till lunch och småtjejerna fick leka en stund till!
Nu har vi kraschat hemma i soffan, jag är helt färdig och det är Alma också.
Imorgon börjar Peter på sitt nattskift, fem pass 19:00-07:00. Dötrist för mig, och det är inte ens jag som jobbar, haha.

Alma de Palma

Kategori: Vardag

Hon är så himla rolig Alma. Imorse norpade hon gamla tortillabröd ur skafferiet. Man får ju förse sig när man får chansen!

Hemliga klubben

Kategori: Vardag

Idag har Melker varit på hemligt klubbmöte. Man skulle ha en häftig dräkt stod det på inbjudan så Melker tog sin Buzz Lightyear-dräkt som numera var så liten att han var tvungen att stå upp hela tiden, det gick inte att sätta sig, haha! Han fick ta av den ganska snabbt. Alma lekte lite med Joshua och tog sig en tupplur i pergolan. Jag drack tusen koppar kaffe.
Hemma försökte jag ta ett kort på Alma och mig, mindre lätt uppgift!

May. 01, 2013

Kategori: Vardag

Den där tvättmaskinen är så bra att den får applåder när den jobbar.